Lena's sightseeing Åbo Finland slott aura å

Om Lenas Sightseeing

Lenas Sightseeing är ett familjeföretag grundat 1994, och är byggt på djup kunskap och erfarenhet. Vi erbjuder våra kunder den högsta kvalitén av service på våra skräddarsydda turer. Under åren har vi byggt upp ett nätverk av nära samarbete med exportföretag, hotell och resebyråer. Vi ordnar sightseeingturer med auktoriserad guide i Åbo och närliggande områden, i en minivan som rymmer upp till 6 personer. Transport för större grupper ordnas med buss. Vi ordnar även vandringar året runt. Vi erbjuder er bekväma, trivsamma och flexibla turer av hög standard för individuella behov. Välkommen till Åbo!
Kolla momondos Guide för Åbo för reseinspiration!
Lena's sightseeing auktoriserad guide
Lena's sightseeing Visitturku.fi

Turer

Vandring längs Aura å - 1,5 timme

Året om
Den här en och en halv timme långa vandringen börjar med en kort introduktion om Åbo historia, sedan vandrar vi till Gamla Stortorget och gör ett kort besök i Åbo domkyrka som anses vara Finlands värdefullaste historiska monument. Varje del av den här national helgedomen berättar detaljer om Finlands historia. Du får lära dig om landets historia och om Åbo. Njut och lyssna till vår auktoriserade och erfarna guide medan du beundrar sevärdheterna. Tillgängliga språk är tyska, engelska, finska, franska, spanska och svenska.

Åbo i ett nötskal - 1,5 timme

Året om
Följ med på en guidad rundtur och lär dig om Åbos historia, arkitektur och allt som händer i staden i dag. Upplev den före detta huvudstadens 800-åriga historia och lär känna till exempel dagens universitet och industrier. Vi besöker Åbo domkyrka. Om det finns något specifikt som du vill se mera av kan rundturen skräddarsys för dig. Njut och lyssna till vår auktoriserade och erfarna guide medan du beundrar sevärdheterna. Tillgängliga språk är tyska, engelska, finska, franska, spanska och svenska. Rundturen tar omkring 1,5 timme i en minivan och med ryms max. 6 deltagare.

Åbo och Nådendal i ett nötskal - 3 timmar

Året om
Följ med på en guidad rundtur och lär dig om Åbos historia, arkitektur och allt som händer i staden i dag. Upplev den före detta huvudstadens 800-åriga historia och lär känna till exempel dagens universitet och industrier. Vi besöker Åbo domkyrka. Vi kör ca 20 minuter till en annan medeltida stad, Nådendal, grundad kring det medeltida birgittinerklostret, kyrkan dominerar fortfarande i staden. Vi tar en promenad i Gamla stan på de smala gränderna mellan trähus vid havet. Om det finns något specifikt du vill se mer av, kan resplanen skräddarsys efter dina behov. Njut och lyssna till vår auktoriserade och erfarna guide medan du beundrar sevärdheterna.Tillgängliga språk är tyska, engelska, finska, franska, spanska och svenska. Turen tar ca. 3 timmar med minivan och med ryms max 6 deltagare.
Besök till
 • Aboa Vetus och Ars Nova Museum, arkeologiska utgrävningar och modern konst
 • Apoteksmuseet och gården Qwensel
 • Biologiska museet
 • Forum Marinum
 • Kurala bybacke
 • Hantverksmuseet på Klosterbacken
 • Sibelius Museum
 • Åbo domkyrka
 • Åbo domkyrkas museum
 • Konstkapellet
 • Åbo slott
 • Åbo konstmuseum
 • Wäinö Aaltonens museum, modern konst
 • Nådendals museum
 • Nådendals kyrka

Lilla Ringvägen: En uppfriskande halvdagstur i skärgården - ca 5,5 h

Från 12 maj till 3 september 2023 (Nagu – Själö – Hanka)

Den lille skärgårdsleden tar dig genom – Åbo, St Karins, Pargas, Nådendal, Reso, och 2/3 av hela vägen finns på öar. Längs med rutten finns det 15 året runt bebodda öar samt några obebodda holmar. Lilla Ringvägen är en del av den mer omfattande rutten Skärgårdens Ringväg. Njut av den en auktoriserade och erfarna guidens berättelser medan du beundrar sevärdheterna. Guidning på tyska, engelska, finska, franska, spanska och svenska.
10.00: Avfärd från Åbo 12.10: Avfärd från Nagu gästhamn, m/s Östern, möjlighet till snacks och förfriskningar 13.10: ankomst till Hanka Ca 15.30: tillbaka i Åbo

Välkommen att utforska Åbo på ett hållbart sätt med oss!

Vi är ett litet turistföretag som brinner för att visa upp vår vackra stad samtidigt som vi tar hänsyn till miljön. Hållbarhet har varit i hjärtat av vår verksamhet från början, och vi fortsätter att utveckla hållbara metoder inom alla områden. I denna text berättar vi hur vi implementerar hållbarhet i vårt företag och hur du kan delta i detta mål.

Hållbara turismprinciper styr vår verksamhet. Vi samarbetar med lokala företag som delar våra värderingar och betonar hållbarhet. På våra guidade stadsvandringar presenterar vi Åbos natursköna omgivningar och strävar efter att minimera vårt koldioxidavtryck. Vi erbjuder återanvändbara vattenflaskor för att minska mängden engångsplastavfall och använder miljövänliga rengöringsmedel på vårt kontor och under våra rundturer.

Vi tror att små åtgärder kan göra stor skillnad, och därför strävar vi ständigt efter att förbättra våra hållbarhetspraxis. Genom att välja oss för dina äventyr i Åbo kan du vara säker på att du stöder ett företag som bryr sig om miljön lika mycket som du.

Hållbar livsstil är viktig för oss, och det innefattar bland annat avfallssortering, kompostering och användning av Bokashi-metoden. Vi diskuterar dessa värderingar med våra kunder och informerar dem också om allemansrätten och dess skyldigheter. I vårt arbete delar vi information om finskt kulturarv, vilket är en väsentlig del av guidningen.

Vi främjar välbefinnande, mänskliga rättigheter och jämställdhet genom att behandla våra gäster och lokalbefolkningen jämlikt och respektfullt, oavsett deras bakgrund. Vi föredrar lokala produkter, tjänster och företag och strävar efter att anställa lokala människor. Vi föredrar mat som tillverkas av finska råvaror.

Vi prioriterar säkerhet och kvalitet genom att säkerställa våra gästers säkerhet och följa lagar och myndighetsföreskrifter. Vi utvecklar kontinuerligt vårt företag genom att reagera på förändringar och förbättra våra metoder inom alla aspekter av hållbarhet.

KONTAKT

Kontaktinformation

Lena's sightseeing Åbo Finland slott aura å
lenasarlin@gmail.com +358 40 501 1755

Kontaktformulär